Veiligheidskap draaibank

PBSystem - Vergrendelbare beschermkap met pneumatische slot

Met steeds meer wetgeving op het gebied van veiligheid voor gebruikers van industriële machines is het noodzakelijk om gebruik te maken van steeds meer geavanceerde beveiligingssystemen. Het veiligheidsniveau van het systeem wordt verzekerd door een mechanisch / pneumatisch vergrendelingsapparaat op de rotatiepen.

Het systeem gebruikt twee voedingsbronnen:

 • elektrische voeding, van het elektrische paneel, dat de machine en de veiligheids-elektromechanische systemen
 • perslucht, die de pneumatische vergrendelingsregelaar bedient via het electropneumatische logische bedieningspaneel QCP01 en QCP02, controleert. 

Door middel van een pneumatische aandrijving kan het mechanisch slot worden afgesloten tot aan het einde van een potentiële gevaarlijke gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een roterende spindel

Beschikbaar voor:

 • Draaibank
 • Boormachine
 • Freesmachine

Het apparaat maakt het mogelijk om de machine alleen te starten als de veiligheidsbeveiliging is gesloten.

 1. Voorste en laterale verankeringsrooster
 2. Veiligheidsmicroswitch hoofdbox - 90 ° rotatie - n. 2 NC contacten
 3. Schermaansluitklem met steunarm - in geperst staal
 4. Schildstructuur in buisstaal
 5. Thermovormig schild - in schokbestendig en oliebestendig kunststof materiaal
 6. Pneumatische vergrendeling van rotatiesysteem
 7. Voeding en bedieningspaneel (bestaand)
 8. Elektro-pneumatisch bedieningspaneel van de vergrendelingsinrichting
2

Aanvullende informatie

 • Alle kappen worden geleverd met een CE verklaring, beugels en bouten voor montage, bekabeling en een montagehandleiding.

 • Artikelnummer: PB system
 • Direct contact: +31(0)6 1296 9906

Jos Dekkers Service

Jos Dekkers Service is gespecialiseerd in machineonderhoudmachinereparatiesmachinerevisiesmachinekeuringendigitale uitlezing en verhuizing van machines van machines gebruikt in de metaalbewerkende industrie.

Wij zijn in staat om uw zorgen over uw machinepark uit handen te nemen. Wij voeren de activiteiten vakkundig voor u uit, zodat u zich bezig kunt houden met het bedienen van uw klanten.

Onderhoud, reparaties, revisies, keuringen, digitale uitlezing en het aanbrengen van veiligheidskappen met als doel u machinepark optimaal te laten draaien op een gewenste veilige manier. Wij zijn tevens in staat uw machine of machinepark intern of extern te verhuizen onder begeleiding van een professionele transporteur.

Bent u op zoek naar een partner die u kan ondersteunen bij het operationeel houden van uw machinepark op een flexibele, betrouwbare en efficiënte manier, dan bent u bij Jos Dekkers Service aan het goede adres.